Yrkeserfarenhet

Hilton Stockholm Slussen 2008-20?? | Kallskänkskock, Garnityrkock, Grillkock, Chef de Partie, Sous Chef

Började jobba här som extra i kallköket men blev fastanställd efter någon vecka. Jobbade i kallköket i 1½ år tills jag började i varmköket på garnityr stationen. Där stannade jag runt 1 år för att sedan gå över till grillstationen. när jag hade varit där i ca 1 år fick jag möjligheten att bli vikarierande Sous Chef över sommaren. Samtidigt blev jag utvald till en exklusiv internutbildning som varade i 1 år. Efter sommaren blev jag fastanställd Sous Chef vilket gav mig en större möjlighet att upptäcka nya maträtter och kunna lära mig själv nya recept. Vilket ledde till att jag nu har tagit över ansvaret för dessertmenyn.

Meriter: Sous Chef. HACCP utb. Intern utb. Schemaläggning. Menyplanering. Råvarukakyler. Inköp.

Restaurang Grappa, S:t Eriksplan Stockholm 2008 6 månader | Garnityrkock

Här jobbade jag under sommaren och fick lära mig mycket om Italiensk mat. Min station var garnityr men jag hjälpte till på grillen under service. Det var ett litet kök med 3 kockar och en pizzabagare. Jag fick också vara med att starta upp luncherna då restaurangen inte hade någon före sommaren.

HMS Gladan, Svenska Försvarsmakten Marinbasen Karlskrona 2007 11 månader | 1e Kock

På detta fartyg gjorde jag lumpen. Jag blev placerad som 1e kock efter 3 månaders grundutb. Jag arbetade med 2 andra kockar men jag hade yttersta ansvaret för köket. Dvs. menyplanering, beställningar (inhemskt och utländskt). HACCP. Fartyget hade 50 besättningsmän, varav 28 var elever som vi utbildade i sjömanskap. (Till sjöss arbetar halva besättningen därav skickar man mat 2 gånger)

En vanlig dag på fartyget: 0500 alarmet ringer, 0515 rullar bullar och lagar frukost till kl 0600. 0559 skickar frukost. 0610 rullar nya bullar till 2a frukosten. 0629 skickar 2a frukosten. 0650 städar av byssan och börjar preppa inför lunchen. 1059 skickar 1a lunchen. 1159 skickar 2a lunchen. 1220 städar av byssan och börjar preppa inför middagen. 1759 skickar 1a middagen. 1859 skickar 2a middagen. 1930 städar av byssan och förbereder inför kvällsskaffningen. 2159 skickar kvällsskaffningen. 2205 förbereder lättare mackor till nattskaffningen. 2220 städar och stänger byssan. 2240 slocknar.

Restaurang Hai Soba & Sushi, Malmö 2006 | Varmkökskock

Här jobbade jag extra under mitt sista gymnasieår och även den sommaren i varmköket. Jag fick även hjälpa till under service att göra sushirullar (maki) och bitar (nigiri).


Café lu fil du Rasoir, Savoy Hotel Malmö 2003-2006 | Kallskänkskock, Garnityrkock

Under hela min gymnasieutbildning jobbade jag extra här så fort jag hade tid över. Håltimmar, helger, efter skolan, you name it, jag var där. I denna restaurang lärde jag mig grunderna i ett a la carte kök. Blev drillad hårt varje dag, vilket har lett till den diciplin jag har för yrket idag.

Kaptensgården, Falsterbo 2002-2003 | Garnityrkock

Började som sommarjobbare och arbetade snabbt upp mig till garnityrkock. Under det resterade året jobbade jag extra på helgen för att sen jobba fulltid sommaren 2003.

Vinslövs Värdshus, Vinslöv 2001 | Praktik 2 veckor

Min praktiplats i 8e klass. Fick laga husmanskost, förbereda inför middagar.

Bagarboden, Höllviken 2000 | Praktik 1 vecka

Introduktionen till denna bransch. Jag praoade på detta konditori 1 vecka i 7e klass. Lärde mig baka allt från småkakor till surdegsbröd.